Slavuj

Concerten 2018

De melancholie van Armeense klanken

Ken je het geluid van een qanon? Of van een duduk?

Het zijn instrumenten die horen bij de melancholie van de Armeense volksmuziek. Het Amsterdamse Balkankoor Slavuj (onder leiding van Ivo Boswijk) geeft in mei en juni concerten met Armeense volksmuziek. Op het programma staat bijvoorbeeld het Armeens oratorium, geschreven ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Armeense genocide in het jaar 1915. Het is een ontroerend en soms hartverscheurend zangstuk. Te gast op het concerten is onder andere Ruzanna Hakobyan. Zij speelt prachtig op haar qanon, een liggend snaarinstrument dat veel gebruikt wordt bij deze volksmuziek. In andere nummers blaast Jan-Jaap Spaargaren op zijn duduk, een instrument, waarvan het geluid nog het meeste lijkt op de warme en droevige klanken van een klarinet. Slavuj-dirigent Ivo Boswijk, die veel volksmuziek arrangeerde voor zijn vierstemmige koor: “De melancholie van de Armeense muziek is begrijpelijk als je kijkt naar de geschiedenis van dit land. Die geschiedenis is er één van annexaties door omliggende landen en emigratie van de inwoners naar veiliger oorden. Niet zo vreemd dat veel volksliederen doortrokken zijn van gevoelens van heimwee.”

We hopen dat u in mei en juni genoten heeft van onze concerten. In mei 2019 gaat Slavuj op tournee naar Armenië, dus voorlopig zult u de Armeense muziek nog blijven tegenkomen in ons repertoire. Maar tijdens onze concerten in december zal in ieder geval ook weer muziek uit andere windstreken te horen zijn.

concertagenda 2018

  
Zaterdagavond 8 december 2018 - 20.15
Engelse Hervormde Kerk Amsterdam
Begijnhof 48, 1012 WV Amsterdam
Jaarlijks decemberconcert
 
Zondagmiddag 16 december 2018 - 15.15
Engelse Hervormde Kerk Amsterdam
Begijnhof 48, 1012 WV Amsterdam
Jaarlijks decemberconcert
 

Reserveren per e-mail via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via telefoonnummer

06 14 88 45 72. U kunt uw gereserveerde kaarten betalen aan de kassa.

Pinbetaling is niet mogelijk. 

 

Kaarten dienen uiterlijk 20 minuten voor aanvang van het concert

opgehaald te worden.

 

Armeense klanken

Concert 25 mei in de Amstelkerk in Amsterdam.